Çin’den nesneleri uzaktan hareket ettirebilen ‘Kuvvet’ silahı

Çinli bir askeri bilim adamı ekibinin, manyetik ‘kuvvet’ halkalarını kullanarak belirli bir mesafedeki nesneleri manipüle edebilen bir ‘kuvvet silahı’ geliştirdiği bildirildi. Prototip ‘kuvvet tabancası’ cihazının ana bileşeni, elektronlarla dolu yüksek enerjili gaz dalgaları üretebilen mıknatıslanmış bir tabancadır.

Elektrik ve manyetik alanlara tepki olarak serbestçe hareket edebilen yüklü parçacıklar (iyonlar ve elektronlar) içerir. Plazma halkasının deşarj akımı, plazmada bir akımı indükleyen bir manyetik alan oluşturur. Bu da başlangıçtaki manyetik alana karşı çıkan bir manyetik alan üretir.

Bu süreç, manyetik alan çizgileri plazmada “donana” kadar devam eder ve manyetik kuvvetin plazma halkası tarafından çok uzağa “yansıtmasına” olanak tanır. Prototipin, her bir saniyede 10.000 metrelik (ses hızının 30 katı) bir hedefe saniyede sekiz plazma halkası vurabildiği iddia ediliyor.

Manyetik kuvvet, hedefin hareketini istenildiği gibi etkileyebilecek şekildedir. Araştırma ekibi, uzayda manipülasyonlar için plazma halkalarının kullanılmasının, robotik kollar veya diğer manuel ekipmanlara göre daha avantajlı olduğunu öne sürüyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar