Yapay Zekada Yeni Bir Yaklaşım: AI Beyinli Robot Köpekler

Stanford Üniversitesi ve Şangay Qi Zhi Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, köpeğe benzeyen bir robotun engelleri çeviklik ve kolaylıkla aşmasına olanak tanıyan yeni bir görüş tabanlı algoritma geliştirdi. Robot köpeğin “beynini” temsil eden algoritma, robota monte edilmiş bir derinlik kamerasından gelen görüntüleri ve makine öğrenimini kullanarak algı ve kontrolü birleştiriyor.

Önceki robot köpeklerin aksine, bu yeni model otonomdur ve fiziksel zorlukları değerlendirip yalnızca karşılaştığı engellere dayalı olarak geniş bir yelpazedeki çeviklik becerilerini uygulayabilir. Araştırmacılar, önceki yöntemlerde kullanılan karmaşık ödül sistemleri yerine basit bir ödül sistemi kullanarak öğrenme sürecini basitleştirdiler. Algoritmayı bir bilgisayar modeli kullanarak eğittiler ve daha sonra becerileri daha da geliştirmek ve optimize etmek için onu gerçek dünyadaki robodoglara aktardılar.

Robodoglar, boylarının bir buçuk katından daha yüksek engellere başarılı bir şekilde tırmanabiliyor, uzunluklarının bir buçuk katından daha büyük boşlukları atlayabiliyor, boylarının dörtte üçü kadar bariyerlerin altından geçebiliyor ve dar geçitlerden geçebiliyorlardı. yarıklar.

Araştırmacılar, robot köpeklere daha yüksek düzeyde gerçek dünya özerkliği sağlamak için 3 boyutlu görüntü ve grafiklerdeki ilerlemeleri birleştirerek algoritmayı daha da geliştirmeyi umuyorlar.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar